Rootline

Goerner Packaging

Inovaţie

Content

Box

 

 

Este sarcina noastră să ştim ce vor clienţii noştri, în special în viitor.

Cultura noastră de firmă reprezintă factorul concurenţial decisiv. Organizaţia noastră este axată pe bucuria inovaţiei şi creativitate. Acordăm o valoarea deosebită dezvoltării de procese sau produse noi.

În acest scop, angajaţii noştri beneficiază de spaţiu liber în care pot să-şi urmeze propriile idei, susţinuţi de resurse financiare. Totodată intervine managementul de proiect consacrat, care contribuie în cele din urmă la decizia de a urma anumite proiecte şi de a investi în anumite proiecte. Potenţialul nostru cel mai mare sunt angajaţii noştri, pe care îi implicăm în aceste proiecte conform aptitudinilor lor. Astfel, în echipe lucrează în prima linie angajaţii cu gândire întreprinzătoare, susţinuţi de specialişti şi de cei care pun în aplicare ideile. Acest lucru asigură o gândire în reţea, orientată pe soluţii.

În pofida desfăşurării perfecte şi a celor mai bune intenţii pot să apară erori.

Însă pentru noi erorile sunt lecţii importante care contribuie la rafinarea şi modificarea cunoaşterii. Suntem convinşi că din erori nu învăţăm doar cum să le evităm în viitor, dar şi cum să dobândim competenţa de a aborda mai bine viitoarele situaţii noi, neaşteptate.

 

 

Open Innovation

 

 

Open Innovation

De asemenea, urmărim să utilizăm şi cunoştinţele din surse externe şi astfel să ne extindem propria bază de idei. Colaborăm cu universităţi, institute de cercetare şi o reţea mică, dar de calitate, de parteneri de dezvoltare. O sursă importantă de cunoştinţe, atât pentru clienţii noştri cât şi pentru noi, sunt workshop-urile noastre de inovaţie moderate extern, dezvoltate în beneficiul clienţilor noştri. Suntem convinşi că inovaţiile pot să apară numai într-o reţea puternică şi bine structurată.

 

 

Îmbunătăţire continuă

 

 

Îmbunătăţire continuă

Dezvoltarea depinde de procese funcţionale. Nu este necesar să redescoperim roata. Mai degrabă este vorba despre paşi mici uneori, de perfecţionarea proceselor şi produselor, de grija de a îmbunătăţi produsele şi preţurile pentru clienţii noştri. Instituţionalizarea proceselor de îmbunătăţire continue reprezintă o tendinţă, prin utilizarea experienţei angajaţilor noştri în procesele de producţie, dar şi pentru tendinţele inovative .